Background Image

Implantologija

ugradnja dentalnih implantata

Dentalna implantologija

Implantologija je područje dentalne medicine koje se bavi ugradnjom dentalnih implantata. Iako je razvoj implantologije započet prije više od četrdeset godina, napredak u zadnjih desetak godina je bio izuzetan te je ona danas tehnološki usavršena multidisciplinarna struka. Ova stomatološka terapija zahtijeva visoku educiranost terapeuta i adekvatnu tehnološku opremljenost ordinacije.

Uz pomoć dentalnih implantata možemo riješiti nedostatak jednog, više ili svih zuba. Moderni implantati izrađeni su od titanijuma te se ugrađuju u čeljust kirurškim putem te nadomještaju prirodni korijen zuba. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom te je potpuno bezbolan. Vrsta terapije, trajanje postupka i tip implantata koji će se koristiti ovisi o stanju kosti te željama i potrebama pacijenta. Ukoliko se pacijent pridržava uputa za održavanje oralne higijene i redovito posjećuje doktora dentalne medicine, te ga zdravlje posluži, uspješnost terapije je gotovo 99%, a zubni implantati mogu potrajati cijeli život.

Koje su prednosti implantologije u odnosu na druge terapije?
• nema potrebe brusiti okolne, zdrave zube kao u slučaju tradicionalnog protetskog rada
• nema straha od ispadanja proteze, implantati su uvijek čvrsto pričvršćeni za čeljust
• postiže se prirodan osjećaj i puna funkcionalnost čeljusti
• ostvaruje se prirodan izgled zuba, nema vidljive razlike između implantata i ostalih zuba

U našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije materijale i tehnologiju vrhunskih proizvođača Straumann, svjetskog lidera u dentalnoj implantologiji. Pacijent za ugrađeni implantat dobije certifikat i knjižicu s naznačenim izvršenim uslugama i postupcima